Sprechen Sie Deutsch?

Klockan 11 anlände vi till Colmar men kunde inte checka in förrän klockan 14. Så vi gjorde i stan. Vi blev så förälskade i det vi såg, så vackert, vilka hus vilken miljö. Staden vart tagen ur en saga.

Efter en liten lunch i magen så begav vi oss tillbaka till hotellet. M och twinsen tog en siesta några timmar. Jag slocknade nog till någon timme och de andra som då hade eget rum, myste väl till det.

29 grader varmt och en tunn klänning på så begav vi oss ut. Utanför  hotellet fanns där en stor lekpark, där fick de små springa av sig. Runt omkring oss fanns där uteserveringar och restauranger som var fulla med folk. Vi hade en riktigt skön kväll, men mycket skratt och underhållning från de flesta i gänget. Efter några timmar på stan och en stadig middag i magen så drog vi oss tillbaka.

Hotellet i sig var ingen hit. Taskig inredning och lite smått skitigt. Men för en övernattning så var det ok. De tre stora fick ett eget rum och jag, M och twinsen ett rum. Så kommer vi att bo på hela resan ner till vårt hus i Spanien. Rätt skönt faktiskt, och det tycker de stora med 😉

Innan vi gick ut på kvällen så bad M receptionen att sänka kylan då det var iskallt i rummet. När jag vaknade kl ett inatt så vaknade jag upp bokstavligen i en svettpöl. Rummet var så varmt så det gick ju knappast att andas. Jag väckte M och bad han ringa ner till receptionen, en sömndrucken man ringer och pratar med fransmannen. Efter samtalet la de på. Blir det kallt nu frågade jag honom. Nä jag bad han stänga. STÄNGA??? M ringer igen – Hi its me 402 its very hot here can you put on the AC againe? Do you speak deutsch? DEUTSCH skriker M. NO!!!! En tysthet från båda hållen och sen hör M hur det plingar till i luren och sen ett klick. Det var nära ett falling down för M Och jag asgarvade som fan. Sen hörde jag hur fläkten drog igång, jag somnade gott i ett kall tum igen och åt en mumlande man som svor för sig själv.

Efter en skön sovmorgon så var det dags igen. Huset framför oss måste ha legat dubbelvikta av kaoset, 5 barn, väskor och en dubbelvagn skulle in i bilen. Efter att ha packat in oss alla i bilen så kunde vår resa börja. Nästa resmål är – Nimes i södra Frankrike 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top