Vilket skit och en födelsedag

Hej på er!

Vilket underbart väder som Helsingborg har just nu! 25 grader med stor sol. Själv har jag inte fått njuta något av det då jag har legat instängd i sovrummet och verkligen mått skit!

Allt började i fredags eftermiddag, jag böjde mig upp för att plocka upp en sak gick in i vardagsrummet och helt plötsligt börja det blixtra i ena ögat och ”blött” bubbligt synfält. Fick panik gick in och la mig i sängen och blunda, då var det lika och blåa sken, blixtrar, strimmor. Ringde 11 77 (40 mins kö) ringde VC – KÖ! Efter 25 min avtog det. Jag kunde andas ut, men kom tillbaka efter 10 min igen. Fick tag i VC och de bad mig åka in direkt till akuten för att konstatera att det inte var något allvarligt. Väl inne på akuten avtog det och jag börja känna mig sjukt konstig, som att allt börja stängas av på mig. Halva ansiktet blev varmt, händer iskalla och jag blev ofantligt trött. Väl på ögonakuten så gjordes det ingen undersökning utan de sa att detta var glasklart ögonmigrän. Jag hade ALDRIG hört ngt om detta innan,

Väl hemma, så blev jag bara sämre, trött, huvudvärk, börja få ont i kroppen. Somnade direkt på eftermiddagen, hela natten, halva lördagen. Blev lite piggare, tryckte i mig lite tabletter och sen iväg till svågerns 50 års fest. Söndagen blev det platt fall, sov mig igenom hela dagen, låg på 40 graders feber och sjuk brännande känsla i huden. Det först idag Tisdag (på min födelsedags) som jag börja känna att jag är tillbaka i livet och är dessutom feberfri. Jag fortfarande värk i leder och trött men på bättringsvägen. Så idag blir det friskt luft under parasollet och jag blir uppassad av maken.

Men som sagt – idag är det min dag. Haft en tuff natt med lite sömn men bästa medicinen var att bli väckt med skönsång och sedan frukost med familjen. Lite presentöppning fick bl.a att jag och M ska till Lund i höst, ta in på hotell ä, ut och äta middag och se Christopher – han från filmen A Beautiful Life från Netflix. Hans musik är grym, och både jag och M blev totalt förälskade i filmen och musiken.

Nu ska jag fortsätta vila. Om

Några timmar kommer familjen hem och då blir det mysfirande. Ikväll står M för maten och vad de blir, det vet jag inte men säkert något gott.

Kram från mig

M överraska med att komma hem med lunch och jag fick ett litet glas bubbel

3 Comments

 1. Jeanette
  2024-05-14

  Stackars dig, vet precis vad det innebär med ögonmigrän 🙁 Fick det första gången när jag väntade min son för 19 år sedan och trodde jag fått en stroke… Får det ibland sedan dess men det kan gå ganska lång tid imellan men konstigt nog så fick jag det igår.
  Hos mig utlöses det ofta av att jag blir bländad av nåt och det blev jag igår av en bil. Halva synfältet försvann då och jag kunde inte se mina skärmar på jobb. Som att det blixtar/flimrar ibland på ena och ibland bägge ögonen ute i kanten
  Ibland så går det över på en halvtimme men ibland kan det hålla i sig ett par timmar.

  Svara
 2. Lena
  2024-05-15

  Haft mycket migrän i mina dagar men aldrig ögonmigrän, låter helt förfärligt. Krya på dig!

  Svara
  1. Linsalusen
   2024-05-15

   Tack snälla

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top