Semesterläge

Inser att det är långt mellan inläggen nu. Beror nog på olika faktorer såsom att man fortfarande, trots att jag börjat jobba så smått, fortfarande springer runt i ”semesterläge” och dessutom tar värmen musten ur en. Nu ska jag absolut inte klaga för hur många somrar har man inte svurit över hur uselt väder vi har i Sverige. Sen drabbas vi av den här oändliga värmeböljan och då är man inte nöjd med det. Vissa dagar är ju faktiskt nästan lite olidliga men jag som älskar strand och bad njuter i fulla drag…även om det medför en viss trötthet på kvällarna.

Skolstarten närmar sig och så också inskolningen av småtjejerna. Därför är det kanon att vi, så smått, börjat hitta tillbaka till rutinerna. Visst slarvas det fortfarande lite men vi försöker få barnen i säng i hyfsad tid och för twinsens del så innebär det att de hamnar i bingen vid 19-19.30. Perfekt om man vill ha lite kvalitetstid med övriga familjen och, som igår, kunna äta kvällsmat i lugn och ro och se en film.

På tal om rutiner och slarv så känns det som att det är läge att ta tag i viktväktarappen igen! Även om jag inte varit superslarvig så är det svårt att inte unna sig lite extra god mat och dryck. Inte minst under våra veckor i Spanien. Annars är det ju ingen riktig semester i mina ögon. Tyvärr så uppskattar inte vågen semestern lika mycket som jag utan den har gått upp några kilon som nu skall jobbas bort med hjälpa av både mat och träning. Märker ju också på kommentarerna från er läsare att ni saknat mina vv-recept så där lovar jag att det snart skall dyka upp en del nya och spännande rätter med hyfsat låga vv-points.

Förra veckan rusade faktiskt bara förbi men i lördags så tog jag och M lite barnledigt och begav oss ner för en middag på stan. Det blev några drinkar på Beach Club och både 1 och 2-rätter på Barfota innan vi styrde hemåt igen. Känns extremt lyxigt att bo i Helsingborg när sommaren slår till på riktigt. Medveten om att jag är färgad men jag har svårt att se hur någon annan stad i Sverige kan slå den miljö och utsikt som vi Helsingborgare erbjuds på sommaren. Och även om jag bott här hela mitt liv så upptäcker man ständigt nya saker såsom en ny sandstrand ”Tropical Beach” som vi hamnade på i lördags. En lite strandremsa intill hamninloppet med en lite strandkrog. Så himla härligt..och då har den ändå funnits där sedan 1892!!! och jag har inte besökt den tidigare. Längtar redan dit igen och förhoppningsvi så bjuds det på strandväder redan i eftermiddag.

Nä nu ska jag passa på att njuta av de sista lediga dagarna för på onsdag drar jobbet igång fullt ut och sen lär det rulla på rejält under hösten. Hur ser era sista semesterveckor ut? Mycket kvar eller är ni tillbaka på jobbet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top