En välbehövlig myshelg

Då var det söndag kväll igen och även om helgen har rusat förbi, i full fart, så har det ändå varit en sköna och behagliga dagar. Veckan har ju inneburit lite sjukstuga då twinsen varit rejält förkylda och rossliga. Därför var det skönt att pinna hem från jobbet vid 15-snåret, i fredags, och slippa den värsta Black Friday hysterin. Istället åkte vi ute till Fiskrökeriet, på Ättekulla, och köpte lite förrätter till kvällen. Wow, så gott! Åt bla kallrökt tonfisk med ingefärspicklad savoykål och kan starkt rekommendera det! Vi kommer definitivt handla mer från dem och smårätterna är perfekta innan man sätter tänderna i en lite matigare varmrätt.

På tal om varmrätterna så brukar man ju gärna lyfta fram allt gott man äter men kanske bör man även berätta när man inte riktigt får till det hela. För så är nämligen fallet – i dubbel bemärkelse denna helgen. I fredags käkade vi flankstek och trots rätt innertemp så blev det inte riktigt lyckat. Samma i går då vi gjorde en annan kötträtt men utan att det blev speciellt bra. Tråkigt när man dessutom är fortsatt hungrig efter att middagen är avklarad. Idag tänker vi dock råda bot på det då vi kör ett lite säkrare kort med en läcker höstgryta. Det är nämligen precis en sådan som stått och puttrat i crockpotten sedan i morse…

I helg hemma innebär ju inte att man bara ligger på sofflocket utan lördagen spenderades i trädgården och med att sätta upp en del julbelysning. Älskar denna årstiden då man kan få pynta loss och håller bara regn, och rusk, sig borta så har jag inget emot lite kyla. I dag så drog vi ut en liten sväng då det vankades julmarknad på Spritan i Ödåkra. Spritan är en gammal nedlagd spritfabrik där man förvandlat merparten av lokalerna till riktigt fina butiker. Helt klart värt ett besök om man gillar inredning och design.

Nä, nu ska jag ut en sväng i plurret innan det är dags för middag. Vad har ni själv gjort i helgen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top