Krämig soppa och frukostbullar.

Det sågas och hamras runt hela huset. Det är en del renoveringar och lite nytt som byggs.
Ett trädäck håller på att byggas i trädgården, äntligen! Kliar lite i fingrarna och vill att det ska vara färdigt nu så jag kan bygga soffan som ska stå där.
Mannen har tagit på sig snickarbältet och river vår grind och ska bygga upp en vägg, vårt spa ska flyttas dit. Det kommer bli så tjusigt när det är färdigt!

Våra 100-dagars utmaning är över nu och det blev lite godis på lördag kväll samt 2 glas cola zero. Jag måste säga att fy vad det smakade konstigt,sött och onaturligt. Och godiset var gott men väldigt sött det oxå. Som jag har sagt innan så har jag inte druckit så mycket läsk eller ätit jätte mycket godiset, utan lite smått på lördagen. Men nu vet jag att jag klarar mig galant utan det, hörbara varit jäkligt tråkigt.

Här kommer två recept från förra veckan. Soppan kommer jag göra ikväll, mättande och riktigt god!

Krämig soppa med broccoli,palsternacka och ädelost.

  • 4dl matlagningsgrädde
  • 1gul lök
  • 5dl vatten
  • salt & peppar
  • 1grönsaksbuljong
  • 2msk smör
  • 2 broccoli huvuden
  • 2 palsternackor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2msk vitvinsvinäger
  • 50 g stiltonost eller ngn annans sorts ädelost

Skala,dela och hacka lök,vitlök. Skala palsternackan och skär den ena i skivor och den andra i små tärningar. Dela broccolin i mindre buketter och skär stammen i skivor.

Fräs vitlök,lök och den skivade palsternackan i smöret i en kastrull i några minuter.
Häll i grädde,vitvinsvinäger,buljongtärningen,vatten och broccoli, men spara hälften av buketterna.

Låt koka under lock i 15 minuter tills palsternackan är mjuk.Mixa sen soppan med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Dela resterande broccoli i mindre buketter. Häll sedan ner broccolin och palsternackstärningarna och låt sjuda i ca 3 minuter.
Smula över stiltonosten.

IMG_4538

 

Oftast på lördagsmorgonen så får kidsen nybakade bullar och detta receptet är så himla enkelt och snabbt och barnen ilar det.

Frukostbullar

  • 9 st.
  • 5 dl vetemjöl (du kan bra ersätta en del med andra mjölsorter)
  • 1 msk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • 2½ dl vatten
Värm ugnen till 200 C. Klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt sirap och vatten, rör om till en jämn deg.
Ta ut bollar av degen med hjälp av en sked och lägg på plåten. Forma runda med mjöliga händer.  Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
IMG_4543

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top