Vilken skön långledighet vi har haft. Jag har haft semester sen i onsdags och det var verkligen välbehövligt. Sen blir ju alltid påskledigheten lite sisådär…med betoning på ledighet!

Bor man i hus så finns där alltid att göra och nu står ju våren för dörren (iofsg så snöade det idag!!!) och det innebär en del pillande med trädgården osv. Men även det är ju balsam för själen då man liksom bryter det vardagliga mönstret när man står där och klipper sin häck eller skrubbar sitt trädäck. Sen älskar jag det faktum att man kan se resultat direkt – även om man, gud förbjude, skulle klippa lite snett 🙂

Någon större påskmiddag blev det, av förklarliga skäl, inte men jag försökte ändå mysa till det med god mat och dryck. Det blev en påsktallrik, på fredagen, med sill, smörrebröd, öl och nubbe. Och igår så klädde hela familjen upp sig och åt en rejäl påskmiddag. Istället för kalkon så valde jag dock en 2,8 kg majskyckling med gurka, gele, brunsås, brysselkål och potatis. Och som vi åt. Till och med twinsen satte i sig kycklingskinn för glatta livet. Precis som det ska vara när hela gänget är samlade…

Igår blev det också inköp av nya trädgårdsmöbler till en av våra uteplatser. Det blev en rejäl soffa med två stora fåtöljer där jag räknar med att vi kommer spendera stora delar av sommaren. Mestadels i ryggläge men dock! Ironiskt nog så blev det ju inte tal om att inviga det hela då det vad både kyligt, och småregnigt, ute. Men nu är de i alla fall på plats vilket känns riktigt bra

Idag har det blivit lite städning men även tid för återhämtning. Nu är ju denna ledigheten över och närmst väntar några månaders jobb till innan sommarsemestern är här. Men innan dess så får vi väl hoppas på många fina och varma helger så man kan få utnyttja inköpen och den, iordningställda, baksidan.

Nä, nu ska jag skicka ut M i köket för det är beställt en repris på en av hans smörrebröd från i fredags. Nypotatis, matjesill, creme fraiche, panchetta och sirap. Allt på en kavring med lite salladsblad. Mums fillibabba och trevlig kväll!

I lördags så bjöd martin på en favorit – Burgundisk Oxfile