Sugen på att testa ngt nytt idag så jag bläddrade igenom Ullrika Davidssons LCHF bok och hittade ngt som jag var sugen på testa.

Det var väldigt gott men väldig het! M hade lagt ner en hel chili i stället för en hav. så det tog ett tag tills hettan la sig 🙂
Här kommer receptet..

Het fiskgryta med kantareller
3 portioner
1gul lök
1 vitlöksklyfta
1fänkål
1/2 gul chili
1 msk olivolja
1 fiskbuljong
tärning
3dl vatten
3dl grädde
salt och vitpeppar
1 liter kantareller (jag använde 300g)
1msk smör
200g torskfile
200g laxfile
100g skalade räkor
2msk hackad gräslök

Skala och finhacka lök och vitlök. Skiva fänkålen och finhacka chilin. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök,vitlök, fänkål och chilli i någon minut. Tillsätt buljongtärningen och häll på vatten och grädde. Låt koka några minuter. Salta och peppra.

Under tiden grytan kokar, skär kantarellerna i mindre bitar och bryn dem i lite smör i en stekpanna några minuter. Skär fisken i lagom stora bitar och strö salt och peppar. Lägg ner fisken försiktigt i grytan och låt sjuda i ca 5 minuter. Häll upp i tallrikar. Tillsätt räkor och gräslök och kantarellerna.

(Tyvärr var kameran på laddning så det fick bli en mobil bild)