Garage, hamnfest och ett nedslag på centercourten i Båstad

När jag slog upp ögonen, i går morse, så såg det ändå ut att bli en helt ok dag. Väderpresentatörerna hade lovat uppehåll och en del solglimtar. Som gjort för att bege sig på ett äventyr.
Älskar när jag och M sätter oss i bilen och bara kör, helt planlöst, och ser vad som poppar upp på vägen.

Igår kom vi dock inte iväg förrän 13-snåret så första målet var att hitta ett lunchställe. Vi styrde kärra mot Höganäs Saluhall för lite inspiration och precis bredvid ligger, såväl ett bryggeri, som det häftiga hamburgerhaket Garage. Ett läckert ställe som serverar högklassig ”junk food” eller som de själv beskriver det sin hemsida – ”Good Stuff for Good People”.
Jag tog en Acapulco Shrimps medan M och Liam hög in på varsin Hamburgare. Givetvis med såväl Dr Pepper som Bryggeriets egen öl att skölja ner maten med. Yummy!

IMG_1216 IMG_1217 IMG_1220 IMG_1234 IMG_1237 IMG_1243 IMG_1252 IMG_1258 IMG_1259

Klockan hann bli eftermiddag men med solen i ryggen var det ingen av oss som var sugna på att bege oss tillbaka till Helsingborg utan vi fortsatte att köra längs den vackra kusten.
Det blev ett snabbstopp på Hamnfesten i Torekov innan vi fortsatte, de dryga två milen, till Båstad där de, just nu, är mitt uppe i tennisveckan.

IMG_1263

IMG_1269 IMG_1272 IMG_1276 IMG_1278 IMG_1282 IMG_1291 IMG_1292

Gott om folk som minglar runt bland lyxbåtar och bilar av de senaste modellerna. Dessutom höll svenskan, Johanna Larsson, precis på att avsluta sin semifinal i dubbeln (och dom vann och spelar final idag) så givetvis slank vi in och fick se de avgörande bollarna.
Inte blev det sämre med att vi avslutade vår lilla tripp med en rejäl glass i hamnen.
IMG_1294 IMG_1295 IMG_1298 IMG_1310Även om både M och jag älskar livet utomlands så inser man hur lyckligt lottad man är som bor i denna dela av Sverige. Restauranger, stränder, hamnfester och internationella tennisturneringar. Allt på bara några få mils avstånd.

Idag blir det ett besök på Olympia där HIF tar emot AIK i Allsvenskan. Givetvis har jag ackreditering för att fotografera matchen men hur det blir återstår att se. Igår åkte nämligen ett av mina objektiv i golvet men förhoppningsvis är det inte värre än att jag ”bara” måste skifta ut UV-filtret.

Den svenska sommaren är rätt go ändå…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top