Familj, Livets Goda, Mat, Vin och Recept, Öppna inlägg

Ostfondue och juni månad

Junimånad redan – då är det faktiskt så att sommaren är kommen. Men den håller sig borta just nu. Men VI kommer snart möta den, 11 dagar så då drar vi 🙂 

Idag så har vi varit ute och jagat ny skor till M som, för några månader sedan, fick en skada på sin ”hälkudde” och har har haft ont länge och nu så sa läkaren att det är hälkudden som är sönder. Och risken är väldigt stor att den aldrig läker helt. Men det får vi verkligen hoppas. Men en röntgen ska tas efter sommaren så får vi se vad den säger. Men vi letade iallafall skor och hittade inga som föll för ögat och foten.  Så det fick bli mat som fick följa med hem i stället.

S har sin sleepover party ikväll och maten är ju som sagt löst och hon håller på att fixa och städar här. Det blir väl spa,biljard och filmkväll och antagligen en väldigt seeeen kväll. Tur det finns hörselproppar 😉

Vad händer hos er ikväll då?

M kom hem med rosa bubbel och ett spansk rött vin till maten. Det rosa bubblet hade vi till ostfounden och det röda till kycklingsalladen. Sjukt gott, alltihop!

Kom över ett recept på rabarberkladdkaka med vit choklad OMG mer än så behöver jag inte säga. Och när jag vaknade i morse så är det tydligen någon som tyckte att den var extremt god för det var inte mycket kvar haha

  

Godaste ostfondue med parmesanbröd
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 st Brillat Savarin
 2. 1 vitlöksklyfta
 3. 3 msk tort vin
 4. Aluminiumfolie
 5. Parmesanbröd
 6. 1 ljust eller mörkt surdegsbröd
 7. Smält smör eller olivolja
 8. 50 g riven parmesan (ca 2 dl)
Instructions
 1. Sätt ugnen på 175 grader.
 2. Vira lite folie runt ostasken, håll öppningen och toppen på osten fri.
 3. Skala vitlöksklyftan och skiva den tunt. Stick ner den i osten och skeda över vinet. Se till att det rinner ner i skårorna. Sätt in i ugnen och baka i ca 15 minuter, tills osten smälter och blir mjuk. Servera med massor av parmesanbröd (se nedan).
 4. Sätt ugnen på 200 grader. Skär brödet i avlånga stavar och lägg dem i en skål. Smält smöret och blanda i senapen. Häll det över brödet och vänd runt det ordentligt. Avsluta med den rivna parmesanosten.
 5. Lägg brödet på ett galler, sätt en ugnsform under och rosta det sedan i ugnen i ca 15 minuter tills bröden är frasiga och vackert gyllenbruna.
Linsalusen http://www.linsalusen.se/
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Helena 2017-06-02 at 18:44

  Åh så gott det lät. Ni verkar så duktiga på att ta vara på vardagen tycker jag!

  • Reply Linsalusen 2017-06-03 at 09:35

   Tack 🙂 Ja man måste försöka hitta små guldkornen i livet 😉

  Leave a Reply

  error: Bilden är skyddad!!