Virvelvind och Italienskt

Godmorgon.. Min man har fått in en vana att panikväcka mig nu, och jag blir lika rädd varje gång. Ingen härlig känsla att vakna upp till. Idag skulle han med flyget och hade tydligen försovit sig. Tur tjejerna väckte honom! Det var som en virvelvind som drog över sovrum/kök/badrum och sen ut igenom dörren. Han hann med sitt flyg!  Små tjejerna sover i vagnen och jag har krupit under filten och tänkte passa på att blogga lite snabbt. Jag känner hur ögonen är tunga och det hade varit skönt med en powernap, jag hoppas jag hinner det innan små huliganerna vaknar.

Tycker ni som jag att det är underbart att vi går mot ljusare tider? Älskar det. Ljusare morgnar och ljusare kvällar. Dagen blir så mycket längre. Mmm härligt. Igår så gjorde M en så god soppa ville verkligen inte att den skulle ta slut. Så tacksam att jag ar en man som är extremt duktig i köket och väldigt påhittig.

Italiensk köttsoppa
5-6 pers (6sp)

 • 750 g picnicbog
 • 1.5 liter vatten
 • 4 köttbuljongtärningar
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 gul lök
 • 1 msk Oregano
 • 1 burk krossade tomater
 • 1 burk linser
 • 2 tsk Hoisinsås
 • 2 morötter
 • 1 palsternacka
 • Färsk basilika
 • 1 zucchini
 1. Tärna köttet i 3×3 cm bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär zucchinin i grova bitar.
 2. Koka upp vatten och buljongtärningarna. Lägg i kött, grönsakerna, krossade tomater, tomatpuré, linser och oregano. Låt det koka upp och sänk värmen.
 3. Låt det sjuda ca 1 ½ timme eller tills köttet är mört och linserna mjuka. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt basilikan när 5 minuter återstår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top