Kryddig fläskytterfilé med krämig potatissallad
4 personer (8sp)

  • 600 g Fläskytterfilé
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1 tsk Chilipulver
  • 1 tsk Spiskummin
  • 1/2 tsk Svartpeppar
  • 1/2 tsk Fänkål torkad
  • 1 tsk Rörsocker
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 klyfta(or) Vitlök
  • 800 g Potatis
  • 1/2 st Purjolök
  • 1 st Paprika
  • 70 g Sockerärter
  • 1 1/2 dl Turkisk yoghurt 3,5%
  • 1 klyfta Vitlök
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Putsa köttet. Lägg kryddor och vitlök i en mortel och mortla samman. Gnid in köttet med kryddorna och lägg det i en ugnsfast form. Ställ in i ugn i ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 70°.
  3. Skiva potatis och koka i saltat vatten. Låt svalna. Strimla purjolök, skär paprika och salladsärtor i mindre bitar. Lägg allt i en skål tillsammans med yoghurt och pressa i vitlök. Blanda runt och smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva köttet och servera med potatissallad och grönsallad.

Indisk Paella
5-6 personer (9sp)

  • 4,5dl  Ris, okokt
  • 125g sockerärtor
  • 1 st Paprika, gul
  • 1st röd paprika
  • 1st purjolök
  • Brocoli
  • 1 tsk Olivolja
  • 1 klyfta(or) Vitlök
  • 1/2 tsk Curry
  • 500 g (oskalade räkor) (blir ca 125g skalade)
  • 3/4 dl Vatten
  • 1/4 st Grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk Basilika, hackad
  1. Koka riset enligt förpackning.
  2. Tärna paprikan. Hetta upp oljan i en stekpanna. Pressa i vitlöken, tillsätt purjolök, broccoli, sockerärtor och paprika och låt fräsa cirka 4 minuter.
  3. Krydda med curry, salt och peppar. Tillsätt det kokta riset och räkorna, häll över vatten och smula i buljongtärning. Smaka av med basilika, salt och peppar.

Vinet som serverades till är ett – Ruppertsberger Hofstück Nr 5914