Om man älskar thai och kycklingfärs så är detta en perfect match!

  • 500g kycklingfärs
  • 1 påse santa maria asian spice paneng red curry
  • 1dl ströbröd
  • 1 st ägg
  • 4 st hamburgerbröd
  • 4 msk santa maria chili & garlic sauce sriracha
  • 250g vitkål
  • 0,5 st rödlök
  • 2 st morot
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 st lime
  • 3 msk majonäs
  • 1 msk kesella eller creme fraiche
  • 1 kruka färsk mynta
  • salt & peppar
  • Potatis
  • 3 vitlöksklyftor
  • Rosmarin

Kycklingburgare
Blanda kycklingfärs,panengkrydda,ströbröd och ägg. Forma till hamburgare och häll i olja och smör och stek på medeltemperatur tills kycklingen är genomstekt, ca 3-4 minuter på varje sida.

Myntacoleslaw
Strimla vitkål och rödlök. Riv morötter och ingefära. Blanda alltsamman. Tillsätt limesaft och rivet limeskal. Blanda ner majonäs och kesella eller creme fraishe och ha till sist hackad munta. Smaka av med salt och peppar. Låt sedan coleslaw stå en stund och gotta sig i kylen innan servering.

Lägg sedan coleslaw och kycklingburgare i hamburgarebröd och toppa med chilisås.

Jag hade överbliven kokt potatis hemma och ville ha ngt till burgaren. Så efter jag hade stekt kycklingburgaren så skivade jag potatisen och lät det stekas i skyn jag pressade i tre vitlöksklyftor och klippte ner lite rosmarin och lät det blandas.