En härlig dag i matens tecken

En av fördelarna med att bo där vi bor är det enorma utbudet av restauranger och matupplevelser. När man klarat av Helsingborg, Malmö, Lund osv så återstår faktiskt det mest internationella och spännande – Köpenhamn! Otroligt nog så har vi faktiskt bara ca 80 minuters resväg dit (båt och tåg) och gissa om där finns restauranger av hög klass. St Gertruds Kloster, Mielcke & Hurtigkarl, Geranium, Alchemist, Studio och Kadeau. Restauranger som alla klassas som några av Europas främsta.

Nu är dock Köpenhamn inte bara lyxkrogar utan i min värld så handlar det lika mycket om alla smårestauranger och ölhak. Det danska ”hygget” och den internationella känslan av att glida runt på ströget och alla dess sidogränder. I går tog vi därför tåget till Köpenhamn för att testa på en av de nyaste tillskotten på Köpenhamns matkarta – Tivoli Food Hall!

Tivoli i Köpenhamn ville kunna erbjuda något året runt, inte bara när man har öppet för åkattraktionerna. Den 17 november öppnade så nya Tivoli Food Hall med 15 olika restauranger. På 6000 kvadratmeter samsas 16 restauranger, café, designbutik och ett hotell. Jag säger bara WOW!

Vi ville givetvis testa så många av ställena som möjligt (utan att bli proppmätta) så vi beställde bara in småportioner som vi delade på. Tapas, burgare, kycklinghalvor, smörrebröd mm. Givetvis slank det ner ett och annat vinglas, öl (San Miguel och Mikkeller) och tom både fikon och vaniljsnaps. Har ni möjligheten att besöka det här mysiga matstället så gör det. Varför inte passa på att kombinera det med ett besök på Tivoli?

Givetvis blev det en runda på Ströget också där ett besök på The Dubliner är ett måste. Passade även på att besöka någon av stadens julmarknader.  Otroligt nog så hade vi bokat in ett besök på Nelly´s, i Helsingborg, när vi kom tillbaka. Halvvägs in i varmrätten insåg vi dock båda att vi tagit oss vatten över huvudet och begav oss hemåt efter en heldag i matens tecken… 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top