Recept på två middagar vi hade i veckan. Jätte goda!

Fläskfilégryta med champinjoner
4-6personer

Ingredienser:
500 g fläskfile (vi är 6st så jag använde mig av två normalstora fläskfiléer)
2 msk soja
1 burk champinjoner( jag tog hela tycker det e mycket godare)
3 dl vispgrädde
1 dl cream fraiche
1 gul lök

Till det gjorde jag broccolimos och en halv advokado.

Skär upp fläskfilén och löken. Stek sedan på svag värme fläskfilén tills de blir genomstekta. Krydda med salt och peppar  Blanda sedan i löken och champinjonerna. Häll i grädden och cream fraichen och tillsätt sojan. Och låt småkoka en stund.

 

 

 

Smörstekt vitkål med currykryddad köttfärs-

Ingredienser:

Vitkålshuvud (jag använde mig av en halv)
salt/peppar/mexicankrydda, paprikapulver
Smör

Hyvla vitkål med en osthyvel för att få tunna fina strimlor. Stek dem på svag värme och tillsätt kryddorna.

(I min köttfärs så hade jag lök, curry,grädde, 2msk philadelphia ost)
Sen rev jag lite parmesanost över vitkålen och köttfärsen.

Sambon älskade det och kunde inte sluta äta haha;)n Och barnen likaså.

8 Comments

  1. Millan
    2011-09-16

    Mmmm…. Vad gott det ser ut!!! Du tar väldigt fina bilder!

    Grattis till nya huset, förresten!

    Kram & trevlig helg!

    Millan i Trollhättan

    Svara
    1. S
      2011-11-02

      Tack så mycket, ska bli himla skönt att flytta 🙂

      Svara
  2. Anita
    2011-09-17

    Det ser spännande ut med broccolimos. Gör man på samma sätt som blomkålsmos? 😛

    Svara
  3. Ida
    2011-09-21

    Fläskfilégrytan lät så god! Sparar receptet så jag kan testa den i helgen =)

    Svara
    1. S
      2011-11-02

      Den e sjukt smarrig:-)

      Svara
  4. Pia B
    2011-09-21

    Kikar in och kollar lite 😉

    Kram

    Svara
    1. S
      2011-11-02

      Kram på DIG!

      Svara
  5. SaraG
    2011-09-24

    Låter väldigt gott!! Får nog bli fläskfilén imorgon och köttfärsen i veckan! Hoppas ni har det bra i Stockholm!!

    Sara

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top