Livet Livets Goda Mat, Vin och Recept

Lax med dill – och senapsstuvad potatis och rostade rotfrukter

4 Personer – 8sp per/portion

  • 3 st Morötter
  • 2 st Palsternacka
  • 1 huvud(en) Blomkål
  • 2 tsk Olivolja
  • 1 st Schalottenlök
  • 1 bit  Purjolök
  • 1 tsk Olivolja
  • 1 dl Vatten
  • 1 st Grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl Fraiche 5%
  • 1 msk Senap
  • 1 knippe  Dill
  • 500 g Lax
  • 2 tsk Margarin flytande 80%

Sätt ugnen på 225°
Skala och koka potatisen. Låt den sedan svalna.
Skala morötter och palsternacka, skär i stavar. Dela blomkål i buketter. Lägg över i en ugnsform och ringla över olja. Ställ in i ugn ca 15-20 min tills grönsakerna börja mjukna, men fortfarande har tuggmotstånd.
Skala och finhacka lök och purjolök och låt de svettas i olivolja utan att de tar färg. Slå på vatten och smula i buljongtärning. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Blanda i fraiche och senap.
Dela potatisen i bitar (ej för små) och vänd ner i stuvningen. Avsluta med att röra i hackad dill. Smaka av med salt och peppar och ev mer senap.
Stek laxen i margarin, salta och peppra.Dela den försiktigt sedan i 4 lika delar. Servera med dillstuvad potatis och ugnsrostade rotfrukter.

You Might Also Like

No Comments

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    %d bloggare gillar detta: