Kvällens middag gick bara på 3 smartpoints (ej klyftpotatisen inräknad) – och middag till 5 personer.

  • 5 st kycklingfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk olja att steka i
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 dl mini fraiche 5%
  • 3 dl matlagningsgrädde 4%
  • 3 msk torkad dragon
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 msk dijonsenap

Stek kycklingen i smör i en het stekpanna så att den får fin färg.
Skala och hacka lök och vitlök och stek sedan med kycklingen på medelvärme i ca 5 minuter.
Tillsätt crème fraiche, grädden, dragon, fond och senap. Rör om så att allt blandas väl.

Jag gjorde klyftpotatis och serverade även stekt broccoli till.