Livet Livets Goda Mat, Vin och Recept

Krämig kyckling i dragonsås

Kvällens middag gick bara på 3 smartpoints (ej klyftpotatisen inräknad) – och middag till 5 personer.

  • 5 st kycklingfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk olja att steka i
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 dl mini fraiche 5%
  • 3 dl matlagningsgrädde 4%
  • 3 msk torkad dragon
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 msk dijonsenap

Stek kycklingen i smör i en het stekpanna så att den får fin färg.
Skala och hacka lök och vitlök och stek sedan med kycklingen på medelvärme i ca 5 minuter.
Tillsätt crème fraiche, grädden, dragon, fond och senap. Rör om så att allt blandas väl.

Jag gjorde klyftpotatis och serverade även stekt broccoli till.

You Might Also Like

No Comments

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    %d bloggare gillar detta: