Gryta/soppa något som man aldrig tröttnar på. Igår så gjorde en annan variant av potatis och köttfärsgrytan som jag brukar göra.

Höstgryta
5 portioner 7sp p/p

  • 600g 12% nötfärs
  • 1 st kålrot
  • 3 st morötter
  • 5dl vatten
  • 1 st köttbuljong
  • 1 frp Knorr Organic Kryddmix, chili con carne
  • 1 tsk stark paprika
  • 1 tsk vitlökspulver
  • Maggie Arome (ngn skvätt över när maten ska serveras)
  • 1 frp Zeta Röda Kidneybönor
  • 1tsk olja
  • Koriander
  • Greek yoghurt 0%

Stek färsen i en kastrull med lite olja. När det börjar bli färdig tillsätter du vatten plus buljongtärningen. Skala morötterna och kålroten och skär i kubor, låt puttra i ca 15 min, tills grönsakerna bli klara. Rör om då och då. Krydda efter smak. Tillsätt bönorna låt det små puttra några minuter. Servera i en skål.

Servera med koriander och greek yoghurt.