Gary & Lemar och ett litet recept på Fläskfilén :)

Idag är jag så jäkla trött, hade kunnat stå upp och sova om det hade gått.

Jag har funderat på ett bättre alternativ än välling till tjejerna. De fick smaka det när de var en 8-9 månader gamla men blev aldrig riktigt ngn hitt. Sen är välling inte speciellt bra heller för den delen. Men så vill jag sluta med mjölkersättningen nu när de blir 1år, och vill hitta något annat som jag kan ge dom i stället.

Så igår testade jag att göra bovetevälling med havremjölk. Eden slukade 240 rakt upp och ner och somnade platt fall. Adele ville absolut inte ha det och jag testade även att göra LCHF vällingen, men nope hon protesterade duktigt. Sen åt andra sidan sov hon hela natten, till skillnad till sin syster som vaknade några ggr och som jag till slut gav upp och gav ersättning till i natt. Snark!

Men jag ska testa bovetevälling ikväll igen. Och är det så att båda tycker det är gott så kommer jag ge det till dem som flaska på morgonen och nattis flaskan på kvällen.

Är det ngn som har tips eller kanske möjligtvis provat denna typ av välling?

Måste dela med mig av det vi åt igår som blev så gott. Enkelt men gott 🙂 (M satt och åmade sig hela tiden och åt upp allt, så tji fick han, blev inga rester över till jobb)

Fläskytterfilé med citron- och salviasås och sockerärter

 • 1-2 msk kalvfond
 • salvia
 • basilika
 • rosmarin
 • 2 msk fibers sirap gold
 • salt
 • peppar
 • 1-2 dl matlagningsgrädde 7%
 • 2 st schalottenlök
 • 1 vitlök
 • 1dl vatten
 • 400g fläskfilé
 • ris
 • sockerärtor
 • 1dl matlagningsgrädde 7%
 • skalet av en halv citron
 • 2dl lätt créme fraiche

Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor. Stek dem 5 min äter på varsin sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet och håll det varmt, jag satte in dem i ugnen på 65 grader.
Rör ner det hackade rosmarin, lök, vitlök, basilika salvia, citronskal och crème fraiche,vatten,matlagningsgrädde i pannan. Smaka sen av med kryddor och sirapen Lägg ner köttet och låt det sjuda några minuter.
Servera med jasminris och sockerärter. Häll gärna lite kinesisk soja över innan det ska serveras.

Snart kommer lilleman hem med en kompis och jag ska smyga mig till soffan och blunda bara några få minuter innan små tjejerna vaknar 😉

Kram

Gary och Lemar har hållit mig sällskap nu på förmiddagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top