Inte världens snyggaste drink men ack så god.

Rabarbermojito
1 drink

  • 1 lime
  • 6 Cl Havanna club Anejo Blanco, (rom)
  • Myntablad
  • 2 Msk + 1 Msk Rabarbersirap
  • Is
  • Liten flaska Sodavatten

Garnering

  • Limklyftor
  • Myntablad

Rabarbersirap

  • 250 g Rabarber
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl vatten
    1. Rensa och skär rabarbern i 2-3 cm långa bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt socker och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Låt massan rinna av i en sil. Pressa med en sked så att all vätska rinner ut.
    2. Häll saften i en kastrull och låt koka utan lock till sirapsliknande konsistens ca 5 min. Låt kallna.
    3. Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i klyftor. Blanda limeklyftor, rom, mynta och 2 msk rabarbersirap i ett glas. Muddla eller stöt med skaftet av en slev eller trämortel.
    4. Fyll på med is och sodavatten. Ringla i 1 msk rabarbersirap. Garnera med ­limeklyftor och myntablad.