Fläskfilé med kålrotssallad och soltorkade tomater

Fredag och bästa dagen på veckan eller hur? Ni kanske inte har kommit på vad ni ska äta ikväll? Här kommer mitt recept på fläskfilé med kålrotssallad. Jag lagade det igår och det var så gott, jag ville inte att det skulle ta slut 🙂

Fläskfilé med kålrotssallad och soltorkade tomater
2 personer 7 sp p/p

 • Fläskfilé (10-12 skivor
 • 1 påse kålrots & svartkål
 • 1 tsk olja
 • 2 dl milda 4%
 • 1/2 dl vatten
 • salt
 • peppar
 • Chilipeppar ”Chipotle (krydda)
 • 1 buljong (kött)
 • 1/2 dl soltorkade tomater strimlade
 • Fontana Grillad Röd Paprika (1 st stor, strimla den i bitar)
 • 10st Oliver

Finputsa fläskfilén. Dela filén i bitar. Stek den tills den får en fin yta. Krydda och häll på grädden, vatten och buljongen. Låt puttra i fem min. Tillsätt paprikan.

Kålrot/svartkål kan man steka om man vill. Men jag åt den kall och  rå, godare så. Servera med oliver och soltorkade tomater.

2 Comments

 1. Anna-lena Andersson
  2019-03-08

  Ser jättegott ut?har du några bra tips på frukost och mellanmål?

  Svara
  1. Linsalusen
   2019-03-08

   Hej. Jag har lagt ut lite recept på frukost/mellis. Jag äter sällan frukost, men annars så brukar jag ta Två knäcke, med kokt ägg och lätt majonäs. Kvarg med mussli. Mellis, gårdagens rester, eller bananplättar,kesoplättar. Finns ju så mycket att välja mellan 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top