Livet Livets Goda Mat, Vin och Recept

Kycklingburito med rostad majs och chipotlemajonnäs.

Kycklingburito med rostad majs och chipotlemajonnäs.
2 personer 9 sp p/p (två tortillabröd var)

  • 3 st kycklingfilé
  • 1/2 msk Santa Maria Chipotle paste
  • 1 tsk Olja
  • 1/2 msk rökt paprikapulver
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 1/2 msk mald spiskummin
  • 1 finhackade vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk mald koriander
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Rostad Majs

  • 200 g majskorn
  • salt
  • saft från 1/2 lime

Chipotlemajonnäs

  • 1/2 dl lätt majonnäs
  • 1/2 msk chipotlepaste
  • salt

Tillbehör

  • 4 st tortillabröd små
  • 1 dl Apetina Light (Smulad)
  • hackad färsk koriander
  • limeklyftor
  • picklad rödlök
Strimla kycklingfilén fint. Bryn i stekpanna med alla kryddor och vitlök tills kycklingen fått fin färg och är genomlagad.
Tillsätt lite vatten och låt det koka in så att blandningen blir lite fuktig. Smaka av med salt och svartpeppar.
Rostad majs: Rosta majsen i en het stekpanna tills den fått ordentligt med färg och smaka av med salt och pressad lime.
Chipotlemajonnäs: Rör samman majonnäs och chipotlepasta, smaka av med salt.
Tillbehör: Värm tortillabröden och lägg sedan på kycklingen, rostad majssallad, chipotlemajonnäs och smulad ost.
Toppa med färsk koriander och  Picklad rödlök. Pressa över limeklyftor efter tycke och smak.

You Might Also Like

No Comments

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    %d bloggare gillar detta: