Filoknyten med karamelliserad rödlök,parma och briliat savarin och färsk timjan.

Piglördag idag och här kommer ett gott tips till er.

Filoknyten med karamelliserad rödlök,parma och briliat savarin och färsk timjan. (3 personer -6 knyten)

  • 1 st rödlök
  • Filodeg (fryst) – 7 g per knyte (2 rader som du först drar av sen delar den på mitten, så får du 2 knyten)
  • Färsk timjan
  • Brillat Savarin jag delade i bitar 10 g per knyte
  • Parma 3st delar på mitten ca 6g per knyte
  • 1 tsk olja att steka rödlöken i

Jag använde en muffinsform, spraya lite olja över de 6 formarna. Jag tog filodegen och klädde in varje form.

In i ugnen på 200g bara några minuter så de får lite färg.

Strimla löken, stek det tills den blir mjuk i konsistensen strö lite socker över och rör om. Fyll varje knyte med tillbehören, först rödlöken,parman,osten, peppra. In i ugnen 3,4 minuter (håll koll).

Vid servering lägg en timjankvist ovan. Smaklig pigis 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top