Välkommen Mars

Januari var världens längsta månad, Februari kom och gick – vad hände liksom? Och nu välkomnar vi en ny månad – Mars 🙂 Månaden där töserna fyller 8År.

Jag avslutade min sista dag i Februari hos läkaren, jag har ju haft en jäkla hosta sen början av Januari som inte gett med sig, och sen några dagar tillbaka har den djupa slemmiga hostan gått över till torrhosta samt att jag har svårt att djupandas och det låter som fasiken när jag andas. Och i går natt vaknade jag hela tiden att jag har svårt att få luft. Och lungorna pep, vem kan somna då liksom?! Så jag ringde VC och de tyckte jag skulle kontakta kvällsmottagningen då andningen var påverkad. Kort och gott var att, de prover de tog såg bra ut, och jag fick utskriven bricanyl samt remiss till lungröntgen och spirometri. Tog faktiskt bricanylen och innan jag skulle sova, och det kände att det hjälpte och jag sov gott. För 15-20 år sedan så hade jag just bricanyl mot förkylningsastma och det funkade. Men har inte behövt det efter. Men nu så kanske jag behöver det igen. Jag tror att efter Coviden så har det ställt till det för många. Jag vet att det har gått ett virus som som innebär en långdragen hosta, så många jag har pratat med nu dom har en eller haft en långvarig hosta.

FREDAG idag och det känns så skönt, vaknade upp till ett nystädat hem och dagen är oskriven, lite jobb och ärende sen kan vi hålla helg. Vad ska vi äta till middags planeras oftast någon dag innan och vi bestämde hela familjen att det blir kantarellsoppa med vitlöksbaugette och lite burrata samt ett gott krispigt vin till. Längtar redan till middagen.

En favorit i repris Denna kantarellsoppa är så god.

Jag torkade lite citrusfrukter i Airfryern igår så vi har till helgens drink. Jag har alltid gjort i ugnen innan, men tycker det är jobbigt. Så jag testade att göra det i Airfryern och det var så sjkt smidigt, så det kommer bli det som gäller i fortsättningen. Jag gjorde tunna skivor av citron och apelsin, torkade av och sedan la i Airfryern. 100 grader och 70 min, kikade på dom då och då och vände de som behövde vändas. Sen lät jag dem vara ett tag efter och sen så la jag dom i en glasburk – voila.

Vad ska ni äta till middag?

Trevlig helg på er, Chiao,Chiao

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top