Bakad Potatis och en ledig dag med familjen

Igår gjorde jag en bakad potatis. Det var nog 10-15 år sedan sist jag tillagade en hemmagjord. Det är så sällan att jag äter bakpotatis blir svullen som en ballong men gud vad det var värt det igår. På tal om Gud så har jag ett fotojobb ikväll men det återkommer jag till  i morgon.

Åter till mina potatisar. Jag köpte två modell större för det facila priset av 8 kronor. Med lite tillbehör så tror jag att vi hamnade på ca 35 kronor per person – snacka om både billigt och gott!

Recept på Bakad Potatis med het chili kyckling

 • 2st bakpotatis
 • 1 st grillad kyckling
 • 1/2 het chilli
 • 1st röd lök
 • 1,5dl cream fraische
 • 1dl gräddfil
 • 5 msk keso.
 • salt & peppar
 • curry
 • franska örter
 • 1/2 purjolök
 • grillkrydda
 • chillipulver
 • smör
 • bacon

Gör ett kryss på ovansidan av potatisarna och stoppa in dem i mircron under 12-15 minuter. Ställ sedan in dem i ugnen under ca 7 minuter eller till att de fått en knaprig yta (beroende på om du gillar detta eller inte)

Rensa kycklingen och strimla ner denna i en blandning av de övriga tillbehören. Krydda efter tycke och smak. Ta ut potatisarna, tryck till dem så att de ”öppnar sig” och stryk dem med en klick smör samt lite grillkrydda. Fyll sen på med kycklingblandningen och strö över lite knaperstekt bacon på toppen

IMG_4042

IMG_4043

IMG_4063

Idag var nästa hela skaran lediga så vi lovade brunsh på IKEA. Efter det blev det en del ärenden på stan.

Jag köpte en Nooli fat för ett tag sedan men det blev så ”ful” och tappade bronsen och passade inte riktigt in i inredningen. Så jag sprayade den vit på ovansidan och blev riktigt bra. Så nu har jag användning av den igen *S*

IMG_4064

IMG_4073

IMG_4081

 

Och ÄNTLIGEN kom medlemskortet idag till HIF.

IMG_4067

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top