Ännu ett resmål är avklarat…

Ännu ett resmål är avklarat! Denna gången hamnade vi i Sydamerikas näst största land – Argentina! Jag talar givetvis om vår återkommande världsmiddag där turen var kommen till Tangons förlovade land…

Som brukligt så skall både kvällen, maten och utstyrseln gå i det aktuella landets tecken. Därför plockade jag fram min bröllopsklänning (ja, jag kom faktiskt i den efter snart fem år) och klädde ut mig till Evita medan M valde en något mer militärisk stil och försökte efterlikna Che Guevara.

Maten då? Jo, det blev både fördrink, tilltugg och en trerätters så ingen behövde gå och lägga sig hungrig. Lägg därtill såväl Rosevin som rödvin, och efterrättsvin, så förstår ni att vi haft en rätt lugn och stillsam dag idag….

När gästerna anlände så bjöd vi på en Garibaldi (Campari och skummad, nypressad, apelsinjuice) då detta sägs vara en vanlig fördrink i Buenos Aires coktailbarer. Campari tänker ni – det är väl italienskt? Stämmer – men det Argentinska köket har fått sina influenser från Spanien och Italien därav många delar av de ländernas kök som avspeglas i deras utbud med den skillnad att de öser på med kött i alla dess former. Något som våra gäster skulle bli varse om 🙂

Till fördrinken bjöd vi även på tilltugg i form av Provoleta! En bit ost, som vi placerat i en form med kryddad tomatsås, som vi smälte i ugnen! Guuuud va gott – definitivt något vi kommer bjuda på fler gånger som ”välkomsttugg”

Förrätten blev en Choripan (Argentinsk chorizo, på bröd, med chimichurri) oerhört enkelt men väldigt gott och kryddigt. Med andra ord en lagom start på middagen

Varmrätten blev en rejäl köttbit men sötpotatis, criollasallad, chimichurri och en liten salsiccakorv. Gissa om vi var mätta och belåtna redan efter det två inledande rätterna. Men en lyckad middag måste ändå rundas av med en liten sötsak. I vårt fall hade vi gjort egna Alfajores (kakor på majsmjöl med kolasås och kokosflingor). De flesta av oss lämnade kvar en del på tallriken – det blev, helt enkelt, lite för mycket mat!

Nä, nu ska jag återgå till min soffa där båda tjejerna har börjat slummra in för natten. Därmed lutar det åt en filmkväll med M – en helt perfekt avslutning på en riktigt rolig helg!

Evita

Che Guevara
Senor Miguel och Esmaralda
Alla plopparna har vi njutit god mat och dryck ifrån.

 

Och vi lottade fram Ryssland 😉

1 Comment

  1. Eva
    2019-05-02

    Haha, ni är la sÖta??

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top