Livet Livets Goda Mat, Vin och Recept

Tortiglioni med oxfilé och Rum plantationsås

Tortiglioni med oxfilé och Rum plantationsås – 4 Personer
Denna rätt innehåller ganska mycket sp pga av grädden och pastan. Men du kan byta ut pastan mot bönpastan och grädden till milda mat 4% så får du ner sp till ca 15 sp p/p.

  • 400 g penne-pasta eller Lumaconi som är min favorit
  • 800 g oxfilé
  • 1 msk smör
  • 4 dl grädde vill du ha det lite krämigare ta i mer grädde
  • 3 dl kraftig oxbuljong
  • 0,5 dl rom
  • Färsk timjan
  • 1 gul lök
  • salt och svartpeppar
  • 4 msk parmesan
  • Karljohanssvamp (torkad)

Lägg svampen i blöt 1 timme innan i kallt vatten. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag.

Skala och finhacka löken och repa bladen av timjankvisten. Fräs lök och timjan i 1 msk smör. Häll över buljong, romen och grädde och låt småkoka i 10 minuter.

Strimla oxfilén och stek hastigt i 2 msk smör i en stekpanna. Blanda i den stekta oxfilén, smaka av med salt och peppar. Häll av vattnet till svampen och häll i pannan. Blanda såsen med den nykokta pastan. Och strö över parmesanen.

You Might Also Like

No Comments

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    %d bloggare gillar detta: