Tortiglioni med oxfilé och Rum plantationsås – 4 Personer
Denna rätt innehåller ganska mycket sp pga av grädden och pastan. Men du kan byta ut pastan mot bönpastan och grädden till milda mat 4% så får du ner sp till ca 15 sp p/p.

  • 400 g penne-pasta
  • 300 g oxfilé
  • 1 msk smör
  • 4 dl grädde
  • 3 dl kraftig oxbuljong
  • 0,5 dl rom
  • Färsk timjan
  • 1 gul lök
  • salt och svartpeppar
  • 4 msk parmesan

Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag.

Skala och finhacka löken och repa bladen av timjankvisten. Fräs lök och timjan i 1 msk smör. Häll över buljong, romen och grädde och låt småkoka i 10 minuter.

Tärna oxfilén och stek hastigt i 2 msk smör i en stekpanna. Blanda i den stekta oxfilén, smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med den nykokta pastan. Och strö över parmesanen.