Livets Goda, Mat, Vin och Recept, Öppna inlägg

Het lax på avokado & salsabädd

2 personer (7sp p/p)

Lax

  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • lite salt salt
  • lite svartpeppar
  • 2 port laxfilé
  • 1 tsk olja

Salsa

  • 1 avokador
  • 1/2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk olivolja
  • 3 msk majskorn
  • 1/2 kruka koriander

Tillbehör

  • 1/2 rödlök
  • Sallad (jag använde mig av romansallad)
  •  gräddfil (jag tog ungefär 1,5 msk)
  • Vitkål
Laxen: Blanda spiskummin, chilipulver, paprikapulver, salt och peppar på en tallrik. Vänd försiktigt runt fisken i kryddblandningen, se till att alla sidor blir täckta.  Stek sedan laxen tills den blir klar.
 
Vitkål: Strimla vitkålen fint, och stek på svag värme tills den blir klar (varm och en fin yta)
 
Salsa: Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Skär det i små tärningar och blanda med citronsaft och olivolja i en skål. Låt majsen rinna av och tillsätt den. Hacka och vänd ner koriandern i salsan. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera laxen med gräddfil,rödlök,sallad och vitkålen.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anna 2018-01-11 at 20:05

    När du skriver 7 sp på laxen, är det för en portion eller för båda?

    • Reply Linsalusen 2018-01-11 at 20:19

      Hej. Det är 7 sp per portion som gäller 🙂

    Leave a Reply

    error: Bilden är skyddad!!