Whoop Whoop Freeedag

Freeeeeedag 

Hade en sån märklig dröm inatt. Jag drömde jag att jag skulle föda och ut kom en pojke och bara en styck. Jag frågade dom hela tiden var är barn nr 2, och pojke? Jag skulle ha två flickor. De sa att det finns inte fler barn här. Jag grät och var så panikslagen. Alla ultraljud och allt jag har känt hade inte hänt enligt läkarna.. Gav mig inte utan åker in igen och ber dom kolla, jag får gå till operationsbordet då de skulle göra kejsarsnitt och mycket riktigt de hade missat att plocka ut barn nr 2. Så Jag fick en pojke och flicka. Sen vaknade med gråten i halsen och kallsvettig… Som sagt dessa drömmar…

Under graviditeten –  speciellt i början så är man ju så orolig att något ska hända sen kommer man över den tröskeln.  Men nu är man lite tillbaka igen på slutet. Man går och oroar sig att något ska hända, och tusen frågor cirkulerar i huvudet..Men man får ju försöka låta bli att tänka så för jag kan ändå inget göra något.

Jag hade ju bokat en tid till min frisör för några veckor sen men fick åka in på lasarettet och blev inlagt så det blev inget med det. Meningen var då att börja ljusa upp håret och bli blond. Men det får bli någon annan gång, utan jag får göra det bästa av håret nu. Jag använder frisörens färger till botten men det blir så mörkt tycker jag jämför med resten av håret.  Så igår testade jag en röd färg och satte i botten, och man blir lika nervös varje gång när man inte vet hur resultatet blir. Speciellt när ens man kommer in och tittar på mig i duschen och jag frågar – blir det bra? Då han svarar ja det är jätte snyggt, det är lite orange rött. ORANGE???? Det ska man ju absolut inte säga och sen att det är snyggt?? Fortsatte att tvätta av det och i med en färgbomb och ja det blev rött precis som jag hade hoppats på, vad han fick orange ifrån det vet jag inte – måste vara något fel på hans syn 😉

IMG_8659IMG_1337

IMG_1333

Vi var båda sugen på gryta till kvällsmat igår och M gjorde en så god och matig Kycklinggryta med Curry. Är så glad att han e så duktig och påhittig i köket, det är jag tacksam över.

10 potatisar 
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
600 g kycklingfile
1 knippe Broccoli
1 msk curry
1 msk socker
400 ml kokosmjölk
3 dl hönsbuljong
Salt och peppar
1 lime
Rostad lök

Skala och skiva potatisen i lite större bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Finhacka vitlöken och skär kycklingfilen i mindre bitar.

Bryn kycklingen i olja – i grytan – och plocka upp den när den fått lite färg. Lägg i vitlöken och
Paprikan, samt tillsätt socker och curry, och fräs i en ½ minut. Lägg därefter i potatisen och häll på
Kokosmjölk och buljong. Låt koka sakta i ca 15-20 minuter. Därefter lägger du i kycklingen och broccolin
och låter koka några minuter till. Smaksätt med salt och peppar samt pressa i  lite limesaft.

Strax innan servering strö gärna över lite rostad lök som förhöjer smaken

IMG_1309

Våren har äntligen kommit till Skåne och det är underbart när solen tittar fram, nu får vi bara hoppas det håller i sig och att värmen ökar. Idag så hade en lunchdejt med maken och vi åt på  KOL – underbart ställe! Jag beställde dagens som var – Iberico karré, potatisgratäng, rödvinssås.

IMG_1343 IMG_1345

Skön Fredag på er

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top