Whiskey Sour

Whiskey Sour – 2 glas

  • 10 cl bourbon
  • 6 cl färskpressad citronjuice
  • 4 cl sockerlag
  • 2 äggvitor
  • eventuellt angostura (några droppar)
  1. Blanda alla ingredienser i en shaker och skaka utan is.
  2. Tillsätt sedan is i shakern och skaka tills drinken blir väl kyld.
  3. Sila upp i kylda coupetteglas, eller andra cocktailglas, gärna på fot.
  4. Valfritt: Toppa med några droppar angostura bitter. Avsluta med att pudra över lite kanel.

2 Comments

  1. Ulrika
    2020-04-17

    Hej,
    Tack för en trevlig blogg , Jag har precis Hittat hit ?
    Gör du sockerlagen själv eller finns det att köpa färdig?
    Mvh
    Ulrika

    Svara
    1. Linsalusen
      2020-04-17

      Vad rolig! Välkommen? Sockerlagen gör jag alltid själv. Det är väldigt enkelt. Du kokar bara upp ex: 2dl vatten och 1dl socker. Låt sockret smälta och sen låta det svalna.?

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top