The Italian Affair & Fonts de l’Algar och en sväng in mot VillaYoyosa

Gokväll i stuga på er, hoppas ni har en skön semester.

Själv så sitter jag på terassen, och njuter av kvällssolen, maken sitter och sover i stolen framför, små töserna ligger på soffan och kollar bolli, de stora kidsen pysslar med något annat. Vi har legat på stranden hela dagen , åkt trampbåt och badat, vet inte hur många ggr i havet. Det är så varmt och skönt.

Vi har suttit och pratat om vart vi ska äta ikväll, en vill ha pizza en vill ha kött och jag är sugen på getosten som vi åt på The Italian Affair här om dagen, den ligger på strippen. De bjuder på Italiensk mat med ärska ingredienser från lokala producenter, ett tips 🙂

Och innan dess så tog vi en drink på Diovio Cocktail Bar, blir oftast att vi hamnar där, barnen får goda alkoholfria drinkar och vi får goda drinkar med.

Igår så tog vi en utflykt til Fonts de l’Algar, ett super mysigt ställer som vi har besökt än en gång innan.

Det ligger endast  15km från Benidorm ligger Fonts de l´Algar ett tropiskt område med små laguner och vattenfall. Ett fantastiskt ställe fyllt av blommor och buskar, där man kan bada i kristallklart och friskt sötvatten. De riktigt modiga kan prova på att hoppa rätt ut från klippavsatsen och ner i forsen.

Landskapet är skyddat av Region Valencias naturvårdsverk och för att komma in i området betalas en mindre entréavgift. Det ska dock nämnas att det är kuperat och även om man byggt broar och anlagt trappor så tar det på krafterna att ta sig upp längst med forsen, men det är mödan värd tycker många!

Kan läsa mer om det här.
Sen efter det så drog vi in om VillaYoyosa, för lite lunch och så, jag älskar detta sälle, det är så vackert med alla dess färgglada hus. Kan läsa om det här.

Nu ska jag väcka M och vi ska bege oss ut, ha en trevlig kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top