Som i en film…Fonts de l’Algar

Nyss hemkommen från en lång dag på stranden som bla innehöll en helt fantastisk helkroppsmassage och en massa bad. Som jag skrev igår så har sommarvädret kommit igång på allvar och nu är det riktigt, riktigt varmt här nere. Kom precis på att jag faktiskt har noll koll på hur ni har det där hemma men så blir det väl när man kommer in i semestertrallen…

Just pga värmen så är det rätt skönt att bryta av med lite utflykter och igår var just en sådan dag. Dessutom är det extra roligt när man har låga förväntningar på något som visar sig bli så underbart härligt! Jag talar om vattenfallen Fonts de l´Algar. Ett magiskt ställe som vi faktiskt hörde talas om redan för fyra år sedan i samband med att vi spenderade sommaren i Calpe. Det är nämligen några kilometer från just den staden som man hittar de kalla källorna men den gången fick vi aldrig ändan ur vagnen att åka dit. Istället satte vi oss och åkte de 12 milen, från Cabo Roig, under gårdagen. Något vi verkligen inte ångrar.

Efter att man kört några kilometer på rejält slingriga vägar så når man den lilla byn Callosa d’en Sarrià där det snart kommer skyltar om vattenfallen. Turligt nog, inte minst för oss som har småbarn, så hittade vi en parkering bara 50 meter från entréen. Sen var det bara att traska upp för diverse trappor och kliva av vid de olika höjderna när man kände för att bada – eller som Liam och M – hoppa ut för en platå! Vilket underbart ställe för alla åldrar. Visst var där en del folk men då det finns lite olika källor/drag så blir man rätt utspridda vilket innebär att man nästa kan bada för sig själv emellanåt. Jag och M simmade dessutom nästan enda in i ett vattenfall och den miljön var nästan som att man var med i en film. Det är dock bättre att jag låter bilderna tala för sig själv men är ni i krokarna så är detta något ni inte får missa…

Med tanke på att vi ändå var i krokarna så passade vi även på att köra förbi vårt förra hus, i Calpe, och även en lunch på en av alla restauranger längs strandpromenaden.Både jag och M insåg att vi saknat Calpe även om det är helt olikt Cabo Roig (som passar oss bättre). Här är det mer höjder och många av husen ligger längs bergsväggar osv. Vi får väl se nästa år om vi tar några dagars avstickare till Calpe igen när vi ändå är nere?

Nä, nu skall det på med lite smink och kläder och en vända ut för lite mat, och dryck, på någon av restaurangerna längs The Strip. Ha en fin fortsatt fin onsdag!

Åkte tillbaka där allt började – Calpe

Utsikten från en av strandrestaurangerna i Calpe

Vårt första hus i Calpe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top