Söndag och ligger nedbäddad i soffan har det riktigt skönt. Mått lite illa under hela dagen och har haft halsbränna men det är bara att acceptera läget.
Igår  hade vi våra goa vänner på middag och som vanligt mycket skratt  och trevligt sällskap.

Jag och M bjöd på Saltbakad potatis med fläskfilé och sötpotatiscréme. Och till efterrätt blev det en klassiker Crème Brûlée.

Här får ni receptet som jag tycker ni borde testa.

800g-1kg Färskpotatis
1pkt Färsk Gräslök
Grovsalt
1 kilo Fläskfilé
Färsk Rosmarin
äggula
Smör
2 st Vitlök
Dragon
3 st Sötpotatis
3 msk Olivolja
1/5 Citron

SötpotatisCréme
Skär sötpotatis och låt dom koka tills de blir mjuka. Häll av vattnet, låt svalna. Bryn smöret.
Mixa sötpotatisen, tillsätt vatten(en skvätt),smör,äggula och salt. Mixa igen. Blanda ner den hackade dragonen. Mixa lite lätt och häll sedan upp i en serveringsskål.

Fläskfilé
Bryn smöret och lägg i vitlök och rosmarin i stekpannan.  Stek köttet tills det är färdigt. Tillsätt salt och peppar.

Saltbakad Potatis
Häll salt i en ugnsfast form och tryck ner halva potatisen i saltet. Baka i ugn tills potatisen är mjuk rakt igenom. 175grader i ca 50 min. Känn på potatisen efter 30min.
(Spara saltet och använd det nästa gång. Baka även kastanjer eller oskalade rotfrukter på samma vis.)
Skär gräslöken. Blanda sedan olivolja och gräslök i en skål. Tillsätt potatisen och vänd runt. Pressa en halv citron över potatisen.

IMG_2244 IMG_2250 IMG_2255 IMG_2258

Crème Brûlée

6st formar/portioner

5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
5 äggulor
1 dl strösocker
1 färsk vaniljstång

Sätt ugnen på 95 grader.
Vispa samman vispgrädde, mjölk, och äggulor.
Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda dem med lite av strösockret, rör sedan ner allt strösocker i smeten.
Fyll smeten i portionsformar av porslin (cirka 10 cm i diameter) och ställ dem på en plåt.
Grädda i ugnen i cirka 2 timmar tills de stannat. När man skakar på formen ska de inte dallra för mycket i mitten.
Kyl dem till kylskåpskalla (gärna över natten).
Strö över ett tunt lager med strösocker och bränn av sockret med en gasolbrännare eller bränn av sockret i ugnen under grillvärme 250 grader.

IMG_2262

 

Så här vaknar jag ungefär varje morgon, tror nog att herr Deeney är lite bortskämd;)
Har varit litar “allergisk” att ha hund i sängen, men med denna lilla goding kan man ju bara inte låta bli.
Men det är faktiskt så mysigt. Och så mycket kärlek man får <3

 

IMG_4905 IMG_4909