Livets Goda Mat, Vin och Recept Öppna inlägg

Piglördag & Krämig zucchinipasta med pumpa och kyckling

Så himla roligt att piglördag/lillördag har blivit en grej även hos barnen. Innebär bara att man myser till det lite extra, halva veckan har gått och barnen har ngt litet att se fram emot. Så igår så gjorde jag chokladfondue till det jordgubbar,banan och marshmallows. Jag och M så gjorde jag bacondadlar, chillikrustader och lite pepparkakor med ädelost på. Helt klart en lyckad kväll.

 

Har ett enkelt med gott recept till er som jag gjorde igår. Jag hittade min gamla grönsaksskärare (kommer inte ihåg vad den heter) men jag gjorde zucchinipasta och de andra åt vanlig pasta. Och det blir så gott, att man inte gör det ofta. Du kan ju göra nästan vad som helt med den. Så det är ett tips.

Krämig zucchinipasta med puma och kyckling
4 personer 5sp p/p

  • 100g Philadelphia light
  • 2 dl milda mat 4%
  • 4 st Kycklingfile (strimlad)
  • 1 st vitlök
  • Salvia
  • 2 st zucchini
  • 2 tsk olja
  • 1 1/2 dl Pecorino
  • 1 st butternutpumpa
  1. Skala och dela pumpa i mindre bitar. Hacka vitlök och salvia.
  2. Dela kycklingen i bitar och stek upp.
  3. Strimla zucchini eller gör ”spagetti” av den . Koka upp några minuter i saltat vatten . Spara 1-2 dl av kokvattnet.
  4. Värm olja i en djup panna och stek pumpan tills den mjuknat. Blanda ner vitlök och salvia låt det steka med en stund. Häll i grädden,kokvattnet,färskost och pecorino. Smaka av med salt och peppar.

You Might Also Like

No Comments

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    %d bloggare gillar detta: