När det börjar närma sig

Dagis eller förskola? Jag säger dagis jag är född på 80-talet och sagt dagis sen dess 🙂

Är nu mammaledig med min sista lilla ”kull” och jag har chansen att kunna vara hemma så länge som möjligt, eller ja tills dagarna ”nästan” tar slut. Helt underbart, att kunna få vara hemma med dom så länge och inte stressa in dom på dagis.

Tyvärr så fick inte de andra två chansen att vara hemma med mig så länge, utan de började snabbt på dagis när de var ca 12-15 månader gamla Jag var tvungen helt enkelt, jobbet kallade, och har lite ångest när jag tänker tillbaka. Och sen perioderna som ensamstående och man jobbade heltid, lämnade jätte tidigt på morgonen och hämtade sent. Men jag hade inget val. När vi nu är två om detta så är förutsättningarna lite bättre för att kunna styra hur man egentligen vill ha det.

Vad tycker ni är viktigt när barnen ska börja? Självklart tryggheten!! Jag ska låta barnen börja på samma dagis som mina stora två har gått på. Älskade stället! Och jag hoppas att den nya personalen är lika genuina och underbara som den gamla. Sen vet jag att några stycken av den gamla personalen är kvar så det ska bli så himla skoj att träffas igen. Ska faktiskt dit redan på Måndag och säga hej och presentera dom nya familjemedlemmarna.

Men nu har jag ett val, NU så har jag inte bråttom tillbaka. Hade ett vik, innan jag var gravid, som tog slut och hade lite strö jobb efter det. Bla med min fotografering. Samtidigt så upptar bloggen en stor del av min tid och jag äger ju dessutom ytterligare en blogg/hemsida så visst finns där att pyssla med även framöver.

Och ni som har tvillingar hur har ni tänkt? Jag har läst att visa tycker att man ska dela på dom, så de kan hitta sig själva och känna trygghet i sig själv. Och den andra delen låter barnen gå tillsammans på samma avdelning. Jag eller rättar sagt VI har bestämt oss låta barnen gå på samma avdelning. Jag tycker det är viktigt att dom har varandra och sen så tror jag faktiskt att de får en trygghet i sig själva ändå.

Tjejerna är 19 månader nu och jag ska egentligen vara hemma till nästa höst, men vi får se om det kanske blir till våren som jag öppnar armarna till vuxenvärlden igen och för nya utmaningar. Då är ändå tjejerna lite över 2år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top