Livets Goda Mat, Vin och Recept Öppna inlägg

Lakritspannacotta

Piglördag, lillördag, kär dag har många namn. Kanske sugen på en efterrätt ikväll? Är du lakritsälskare? Då passar denna bra 😉

Lakritspannacotta
4 personer 3sp på hela pannacotan (1 person 1 sp)

  • 2 st gelatinblad
  • 1 dl mellanmjölk
  • 4 tsk Lakritspulver
  • 4 dl kvarg naturell 0,2%
  • 1 tsk Hermesetas stevia flytande (om man vill ha det sötare)
  • Lakritsklubba 2 sp(ej inräknad i pointsen ovan)
  • (Garnera) Lakritsgodis doppad i sötlakritspulver, finns vid lösvikt på godisavdelningen, ej inräknad)

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp mjölken, häll lakritspulvret. Lägg i gelatinbladen och rör så att de löser sig. Låt mjölken svalna till fingervarmt. Blanda det sedan med kvargen. Häll upp i glas och ställ in i kylen i minst 2 timmar för att stelna. Garnera med djungevrålsklubba (2 sp)

You Might Also Like

No Comments

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    %d bloggare gillar detta: