Kycklinggryta med curry, potatis och kokosmjölk

En matig kycklinggryta bara på 9 sp p/p Denna gryta är till ca 4 personer.

  • 8 potatisar
  • 2 röda paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 msk matolja
  • 1 msk curry
  • 1 msk socker
  • 400 ml kokosmjölk lätt
  • 3 dl hönsbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)
  • salt och peppar
  • 1 lime
Bryn kycklingen i oljan i en gryta, plocka upp den och lägg på en tallrik. Skala och skiva potatisen i 2 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skär kycklingfilén i skivor.
Lägg i vitlök och paprika i grytan, fräs en 1/2 minut tillsammans med curry och socker. Lägg i potatis och häll på kokosmjölk och buljong eller fond. Koka sakta ca 20 minuter tills potatisen är mjuk. Lägg i kycklingen i grytan efter halva tiden. Smaksätt med salt, peppar och limesaft.
Jag toppade med basilika och en klick grekisk yohgurt 0%

Ett väldigt gott vin till som passade så bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top