Livets Goda Mat, Vin och Recept Öppna inlägg

Heta chilliräkor

En av mina nya favvisar, ojoj älskar chilli,räkor,vitlök – den kombon. Nomnomnom

Heta Chilliräkor
4 portioner 4sp p/p

  • 750 g räkor med skal
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 stark röd chilipeppar, ex piri-piri
  • 1/2 dl raps- och olivolja

Till garnering

  • färsk timjan
  • chilipeppar

Skala räkorna. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Dela, kärna ur och hacka chilipepparn fint. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Fräs vitlök och chili tills det får färg. Tillsätt räkorna och vänd runt i den heta oljan en kort stund, så att de blir varma. Servera gärna med en skivad baguette. Garnera med timjan och chilipeppar.

You Might Also Like

No Comments

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    %d bloggare gillar detta: