Livets Goda Mat, Vin och Recept Öppna inlägg

Grillade revben med pumpapommes och chillidipp

4 portioner

  • 1½ kg tunna kamben eller tunna revbensspjäll
  • 1 gul lök
  • 2 lagerblad
  • 1 msk farinsocker
  • ½ msk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk svartpeppar

Glaze:

  • 3 msk  Smör&rapsolja
  • 1½ dl barbequesås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1½ msk flytande honung
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Pumpapommes

  • 750 g pumpa
  • 2 msk Smör&rapsolja spray
  • 1 tsk salt

Dippsås:

  • 2½ dl gräddfil
  • ½ dl majonnäs
  • 1½ msk chilisås
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk finhackad rödlök
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Börja med dippsåsen. Blanda alla ingredienser till såsen och ställ kallt. Lägg köttet i en stor gryta. Skala och halvera löken och lägg i grytan tillsammans med lagerbladen. Täck med vatten och låt koka upp. Koka under lock på svag värme ca 1 tim.

Fortsätt med pumpapommesen. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär pumpan i tunna klyftor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper, spraya på smör-&rapsolja. Baka i mitten av ugnen ca 30 min.

Sätt ugnen på 250°. Rör samman alla ingredienser till glazen. Lägg köttet i en långpanna med köttsidan upp och pensla på glazen runt om. Strö över farinsocker, salt och kryddor. Stek i övre delen av ugnen ca 15 min. Låt pumpaklyftorna vara med i ugnen de sista minuterna så att de blir varma. Servera ribsen med rostad pumpa och dippsås.

Grillade reven med pumpapommes och chillidipp

You Might Also Like

No Comments

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    %d bloggare gillar detta: