4 portioner

  • 1½ kg tunna kamben eller tunna revbensspjäll
  • 1 gul lök
  • 2 lagerblad
  • 1 msk farinsocker
  • ½ msk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk svartpeppar

Glaze:

  • 3 msk  Smör&rapsolja
  • 1½ dl barbequesås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1½ msk flytande honung
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Pumpapommes

  • 750 g pumpa
  • 2 msk Smör&rapsolja spray
  • 1 tsk salt

Dippsås:

  • 2½ dl gräddfil
  • ½ dl majonnäs
  • 1½ msk chilisås
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk finhackad rödlök
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Börja med dippsåsen. Blanda alla ingredienser till såsen och ställ kallt. Lägg köttet i en stor gryta. Skala och halvera löken och lägg i grytan tillsammans med lagerbladen. Täck med vatten och låt koka upp. Koka under lock på svag värme ca 1 tim.

Fortsätt med pumpapommesen. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär pumpan i tunna klyftor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper, spraya på smör-&rapsolja. Baka i mitten av ugnen ca 30 min.

Sätt ugnen på 250°. Rör samman alla ingredienser till glazen. Lägg köttet i en långpanna med köttsidan upp och pensla på glazen runt om. Strö över farinsocker, salt och kryddor. Stek i övre delen av ugnen ca 15 min. Låt pumpaklyftorna vara med i ugnen de sista minuterna så att de blir varma. Servera ribsen med rostad pumpa och dippsås.

Grillade reven med pumpapommes och chillidipp