Februari månad och fredag redan. Det är så himla skönt att vi går mot ljusare tider. Det kan absolut vara mysigt med det mörka men jag älskar dom långa ljusa kvällarna.

Lägger in ett tips på fredagens middag till er. Snabbt,enkel och framförallt gott 🙂

Ikväll det ingen lagad middag hemma ut vi ska ut och äta med goda vänner på stan. Ska bli himla mysigt och gott.

Önskar er en riktig skön fredag. Kramar

Håll koll på nästa inlägg, då kommer fredagsdrinken;)

2 personer (4sp p/p) med greek yoghurt 5sp

Lax

  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • lite salt salt
  • lite svartpeppar
  • 2 port laxfilé
  • 1 tsk olja

Salsa

  • 1 avokador
  • 1/2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk olivolja
  • 3 msk majskorn
  • 1/2 kruka koriander

Tillbehör

  • 1/2 rödlök
  • Sallad (jag använde mig av romansallad)
  •  Greek yoghurt 2% (jag tog ungefär 2 msk)
  • Vitkål
Laxen: Blanda spiskummin, chilipulver, paprikapulver, salt och peppar på en tallrik. Vänd försiktigt runt fisken i kryddblandningen, se till att alla sidor blir täckta.  Stek sedan laxen tills den blir klar.
Vitkål: Strimla vitkålen fint, och stek på svag värme tills den blir klar (varm och en fin yta)
Salsa: Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Skär det i små tärningar och blanda med citronsaft och olivolja i en skål. Låt majsen rinna av och tillsätt den. Hacka och vänd ner koriandern i salsan. Smaka av med salt och peppar.
Servera laxen med gräddfil,rödlök,sallad och vitkålen.