Hasselbacksrödbetor, med smörstekt torsk och vitvinssås

Getost,röbetor & honung! Mmm vilken mun explosion.
4portioner 7sp p/p

  • 2 st torskblock
  • 500 g torsk
  • 1 kg förkokta rödbetor
  • 30g hasselnötter (finkrossade)
  • 100 g chèvre
  • 0,5 msk flytande honung
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 msk flytande margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl matlagningsgrädde 4%
  • 1 msk fiskfond
  • salt & peppar
  • 1 påse sallad

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Halvera fisk paketet och stek på hög värme så fisken får en fin knaprig yta. Ta av från plattan.
3. Skär djupa skåror i rödbetorna. Tryck ner chèvre och ringla över honung. Lägg rödbetorna i en stor ugnsfast form tillsammans med fisken. Salta och peppra fisken och sätt in i ugnen ca 10 minuter tills chèvren fått fin färg och fisken är färdig.
4. Skala och finhacka lök och fräs i margarin i en kastrull. Blanda ner mjöl och slå på matlagningsvin. Vispa tills mjölet lösts upp och blanda ner matlagningsgrädde och fond. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar.
5. Servera fisken med vinsås, hasselbacksrödbetor och sallad.

Följ gärna Viktväktare – Matinspiration & Tips på Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top