Edinburgh – ”Athens of The North”

God morgon!

Skulle egentligen tryckt ut detta inlägget redan i gårkväll men med så mycket intryck, och en lång dag/kväll, så var det rätt skönt att få samla sina intryck med en god natts sömn…

Vi steg upp i ottan och lämnade Helsingborg redan vid 5 snåret. Även om planet inte skulle lyfta förren 10.30 så är det alltid skönt att vara uppe i god tid. Man vet aldrig med motorvägar, tåg och flygavgångar! Dessutom kunde vi rivstarta med en riktig dansk frukost på Kastrup vilket aldrig kan bli fel 🙂

Flygresan gick smidigt och vi landade i den skottska huvudstaden vid 11.30, lokal tid. Det blev flygtåget in till centrum och sen en kort gångtripp till vårt hotell – The Place – som ligger riktigt bra – mitt i stan med närhet till det mesta. Givetvis ville vi ut på stan så fort som möjligt så efter ett snabbt skobyte så bar det iväg.

Fråga mig inte hur mycket vi gick men vi hann med en vända till såväl Royal Mile som Edinburgh Castle och en liten ”powernap” i Princes Street Garden! Jag säger bara wow vilken fantastisk stad. Man kan verkligen känna de historiska vingslagen och i kombination med ett underbart väder, fish and chips och en handfull pubar så var det några slagna hjältar som var tillbaka på hotellet vid 21-snåret! Älskar verkligen att ströva omkring, helt förutsättningslöst, med detta härliga sällskapet och bara tanka energi!

I dag är det dessutom min födelsedag så jag har precis väckts med lite skönsång, och presenter, av M och nu väntar en rejäl hotellfrulle. Sen blir det till att göra stan igen innan det blir födelsedagsmiddag på ett slott, Dalhousie Castle, ikväll! Ser verkligen fram emot att få äta i deras restaurang ”The Dungeon” men hur det var ska ni få läsa mer om imorgon.

Ha en fantastisk dag kära läsare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top