Då har vi äntligen “landat”…

…Ellen landat och landat! Ni som följer bloggen vet ju att vi brukar köra ner till Cabo Roig och så även denna gången. Efter drygt 31 timmar rullade vi nämligen in vid huset och då hade klockan hunnit bli 18.50. Det blev en snabb dusch, middag på Y.O.L.O och sen lite Elton John på Bushwacka. Märkte dock att vi gick på ren ånga vilket gjorde sig påmint under gårdagen som spenderades i ryggläge vid poolen. Så egentligen är det först nu som det sjunkit in att vi är tillbaka…

Resan ner då? Jo, vi startade vid 12.30 från Helsingborg och allting flöt på bra. Förra året stötte vi på många vägbyggen, i främst Tyskland, men de lös numera med sin frånvaro vilket gjorde att turen förbi Hamburg, Hannover, Frankfurt och ner till franska gränsen löpte på fint. Gled in i Frankrike vid 01-tiden och visste att vi hade den tuffaste delen av resan framför oss. Dels för att vägarna inte är lika bra i Frankrike. Det är dåligt upplyst och väldigt långt mellan stoppen. Bra om man dessutom tankat upp i Tyskland då bensinstationerna inte direkt duggar tätt hos fransoserna.

Vi tog dock lite nya vägar i år vilket innebar att vi tex inte behövde köra igenom Lyon utan kunde, utan större problem, köra runt staden istället. Lite drygt 12 timmar senare dvs vid 11.30 hade vi så nått den spanska gränsen för den sista etappen. Här snackar vi om ungefär 70 mil för att nå fram till Cabo Roig. Även här har man förändrat lite i vägnätet så istället för att körts genom Barcelona så kunde vi köra runt vilket också har sina fördelar då trafiken i staden brukar vara en utmaning

Många är nyfikna på kostnaderna för att resa ner med bil. Det handlar om 285 mil enkel resa, bro, båt och en del tullar i Frankrike och Spanien. Nedan finner ni kostnaden:

  • Bensinen gick på knappt 5000:- Då tankade vi vid fem tillfälle (Sverige, Tyskland x 2, Frankrike och Spanien) om totalt 197 liter. Kostnadsmässigt så är det givetvis billigare utanför Sverige men man märker väl egentligen inte någon större skillnad förren möjligtvis i Spanien där priset, per liter, för Diesel ligger runt 2 Euro.
  • Vi köpte en kombinationsbiljett bro/båt för att ta oss över Öresundsbron och Rödby/Puttgarden. Den kostade 1455:- vilket ändå är rätt överkomligt.
  • När det gäller tullar så handlar det lite om hur/var du kör. Men för vår del så la vi ca 90 Euro i Frankrike och 30 Euro i Spanien så ca 1300:- svenska kronor för tullen. Vad du får för det är väl tveksamt men toaletterna i Frankrike är i alla fall gratis till skillnad mot Tyskland som tar ca 8:- per person för ett toalettbesök längs autobahn.

Alltså kostade vår nerresa ca 7800:- att jämföra med om vi skulle köpa flygbiljetter till fem personer. Dessutom har vi ju tillgång till vår egen bil här nere och dessutom möjligheten att ändra vår hemfärd både vad avser sträcka (om man hellre vill köra över tex Paris) eller vilken dag man vill åka hem. Vår är dock planerad till att vi återvänder till Sverige kring den 1 alt 2:e Augusti.

Visst kostar det att både hyra hus och ta sig ner hit men det jämnar ut sig när man kan njuta av ett fantastiskt väder, underbar miljö och betydligt billigare omkostnader än i Sverige. Här är matpriserna (i butik) ca 30% billigare än i Sverige och går du ut och äter (som vi gjort nu två kvällar i rad) så får du väldigt mycket för pengarna. Vad sägs om två förrätter, fem huvudrätter, tre läsk och fyra öl för 850:-. Finns ju inte en chans att man hittar restauranger, i Sverige, där du plötsligt kan gå ut och äta med din familj mer än en gång i månaden. Här kan du, för en rimlig peng, göra det betydligt oftare än så…

Nä, nu får det räcka med bloggande idag. Nu väntar poolen och, möjligtvis, även en runda till Cabo Roig-stranden. Oavsett så blir det sol och bad till långt in på kvällskvisten. För är det något man verkligen bör lyfta med denna resan så är det det faktum att tiden inte spelar

Avslutade kvällen igår med en drink på Coocoo som bara ligger ett stenkast från oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top