Chilikyckling med pak choi och sesammajonäs

Måste bara dela med mig av denna, så god och vi drack ett fantastiskt gott vitt vin till Det hittar ni här

Chilikyckling med pak choi och sesammajonäs (4 portioner)

  • 250 g frysta sojabönor
  • 2 st torkade chilli ancho mulato
  • 2dl vatten
  • 3msk olja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3msk flytande honung
  • 2msk japansk soja
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 4st kycklingfilé
  • 1 msk smör
  • Salt och svartpeppar
  • 4msk sesamfrön
  • 2dl majonnäs
  • 2tsk sesamolja
  • 3 st morötter
  • 3 st pak choi
  • 10 st champinjoner
  • 3msk olja
  • 2 Ask kryddkrasse
  • Ris

Tina sojabönorna.

Sätt ugnen på 150°C.

Glaze: Dela och ta bort ev. kärnor ur chilin. Koka upp den med vattnet. Plocka upp chilin och låt den svalna något.

Skala och hacka vitlöken. Hacka chilin fint. Rosta vitlöken i oljan tills den börjar få färg. Tillsätt chili, honung, soja och ingefära och koka ihop några minuter.

Kyckling: Bryn kycklingfiléerna i smöret. Krydda med salt och nymald peppar. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Fördela glazen på kycklingen. Sätt in formen mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72°C.

Sesammajonnäs: Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna. Låt dem svalna. Blanda Majonnäs med sesamfrön och sesamolja. Smaksätt med salt och nymald peppar.

Koka riset enligt anvisningarna.

Grönsaker: Skala och skär morötterna i grova strimlor. Skär pak choi i grova bitar. Dela svampen i halvor.

Stek morötter, pak choi och svamp hastigt i oljan. Blanda ner sojabönorna och låt allt bli varmt. Smaksätt med salt och nymald peppar.

Servera kycklingen med grönsaker, riset och sesammajonnäs.

Garnering: Garnera med krasse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top