Bröllopsresan är…

…bokad!

Äntligen hittade vi en avkopplande resa som var gjutna för oss.  Vi hade som sagt så många olika resmåla –  Italien, Aruba, Usa  ja you name it.

Bröllopsresan bär av till Grekland och både jag och M tycker väldigt mycket om den grekiska kulturen, människorna och maten. Och det är väldigt lugnt och avkopplande och vackert.

Det blir en kombo resa så första veckan kommer vi åka Skopelos och andra veckan tar vi taxibåten över till andra ön Skiathos och bor där sista veckan.
Ska bli spännande att göra den typ av resa att bo på två olika ställen och kunna utforska två öar i stället för en. Och inte nog mer det så ska det bli så skönt att slippa alla måsten och bara få koppla av…

 

Skiathos är en av Greklands mest kompletta semesteröar. Här finns allt man kan önska sig och lite till av sol och bad, restauranger, aktiviteter, nöjen, shopping, sevärdheter och sist men inte minst – stränder. Som de flesta öar i ögruppen Sporaderna är Skiathos en grön och lummig ö, med fruktodlingar, olivlundar och doftande pinjeträd.

secondColumn

 Längs hamnpromenaden i Skopelos stad finns många barer och tavernor, medan vardagen är tämligen oanfrätt i de äldre delarna av stan, som behållit sin karaktär trots en svår jordbävning 1965. Det går buss till Glossa och olika stränder på västkusten, eller så tar man badbåt från hamnen. Scener ur ”Mamma Mia” spelades in på stränderna Glysteri (vandringen till kapellet) Kastani ”I have a Dream”, Amarantos ”när Sophie umgås med sina väninnor” och vid kapellet Agios Ioannis ”The Winner takes it all”. Norr om grannön Alonissos finns en marin nationalpark med fridlysta munksälar, som är värd en omväg.

secondColumn-2

Här ska vi bo

Har två fantastiska saker framför oss, bröllopet och bröllopsresan <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top