Blomkålspizza med svamp och skinka
4 personer 6 sp p/p

  • 1 st Bkomkålshuvud
  • 2 st ägg
  • 50g riven ost 12%
  • 2 msk Fiberhusk
  • 1 msk Oregano
  • 2dl Passerade Tomater
  • 250 g Champinjoner
  • Strimlad skinka 200g
  • 100g riven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • 1 röd lök
  • 1st Röd paprika
Sätt ugnen på 200°.
Riv blomkål fint (på rivjärn eller i matberedare/mixer) och blanda i ägg, ost, fiberhusk, oregano.
Platta ut degen med hjälp av en slev på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i ugn i ca 20-25 minuter.
Koka upp passerade tomater och krydda med sal, svartpeppar och oregano. Låt puttra på svag värme utan lock så att det reduceras ner och blir lite tjockare.
Ta ut botten ur ugnen och bre på tomatsås, lägg på strimlade löken, skivade champinjoner och skinka. Strö över ost och gratinera i ugnen tills osten fått fin färg, ca 15 minuter. Strö över färsk basilika vid servering.