Asiatiska fiskbiffar med grönsakswok och mangosås

4 personer 10sp p/p

  • 3st Salladslök
  • 1st röd Chilipeppar
  • 500Torsk
  • 1msk Ingefära, färskriven
  • 1tsk Salt
  • 1st Ägg
  • 12msk Rapsolja
  • 180Risnudlar okokta
  • 1st, röd/rödaLök
  • 2 st Vitlök
  • stånd Broccoli
  • Chiliflakes
  • 1stPaprika
  • 12msk Solrosolja
  • 12dl Sweet chilisås
  • 1st Lime, 1-2 st
  • 1msk Fisksås (orientalisk)
  • 2dl Matlagningsyoghurt 8%
  • 2msk Mango chutney
  • 1st Lime
  • 1tsk Sambal oelek

Blanda matlagningsyoghurt med mango chutney, sambal och rivet limeskal. Ställ kallt till servering.

Riv limeskal. Finhacka salladslök och chili. Skär torsk i bitar och mixa till en ganska jämn smet i matberedare eller med stavmixer. Blanda ner limeskal, salladslök, chili, riven ingefära, salt och ägg. Forma till små biffar och stek i olja.

Koka risnudlar.

Strimla rödlök, finhacka vitlök och chili. Dela broccoli i mindre bitar och strimla paprika. Hetta upp olja i en wok och fräs grönsakerna. Smaka av med sweet chili, pressad limesaft och fisksås. Blanda ner nudlar.

Servera woken med fiskbiffarna, mangosåsen och eventuellt limeklyftor.