Livets Goda Mat, Vin och Recept Öppna inlägg

Asiatiska fiskbiffar med grönsakswok och mangosås

Asiatiska fiskbiffar med grönsakswok och mangosås

4 personer 10sp p/p

  • 3st Salladslök
  • 1st röd Chilipeppar
  • 500Torsk
  • 1msk Ingefära, färskriven
  • 1tsk Salt
  • 1st Ägg
  • 12msk Rapsolja
  • 180Risnudlar okokta
  • 1st, röd/rödaLök
  • 2 st Vitlök
  • stånd Broccoli
  • Chiliflakes
  • 1stPaprika
  • 12msk Solrosolja
  • 12dl Sweet chilisås
  • 1st Lime, 1-2 st
  • 1msk Fisksås (orientalisk)
  • 2dl Matlagningsyoghurt 8%
  • 2msk Mango chutney
  • 1st Lime
  • 1tsk Sambal oelek

Blanda matlagningsyoghurt med mango chutney, sambal och rivet limeskal. Ställ kallt till servering.

Riv limeskal. Finhacka salladslök och chili. Skär torsk i bitar och mixa till en ganska jämn smet i matberedare eller med stavmixer. Blanda ner limeskal, salladslök, chili, riven ingefära, salt och ägg. Forma till små biffar och stek i olja.

Koka risnudlar.

Strimla rödlök, finhacka vitlök och chili. Dela broccoli i mindre bitar och strimla paprika. Hetta upp olja i en wok och fräs grönsakerna. Smaka av med sweet chili, pressad limesaft och fisksås. Blanda ner nudlar.

Servera woken med fiskbiffarna, mangosåsen och eventuellt limeklyftor.

You Might Also Like

No Comments

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    %d bloggare gillar detta: