Livets Goda Mat, Vin och Recept Öppna inlägg

Ägg, mozarella och baconmuffins

Vill ni ha en matigt och mättande frukost så är denna perfekt för dig. Den kan även ätas som lunch om man skulle vilja det.

3 sp för en (blir 5st)

  • 0,75 dl Sojamjöl
  • 1 12msk Vetemjöl
  • msk Grekisk yoghurt 10%
  • skiva(or)Tulip Kalkonbacon
  • 50Galbani Mozzarella 20%
  • 1/2 rödlök
  • salt
  • Valfria smaksättare (jag tog oregano och lite rosmarin)

Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda vetemjölet med rismjölet (spara lite till knådandet av degen) i en skål, tillsätt yoghurten. Salta och tillsätt smaksättare om ni vill ha det. Använd lite av vetemjölet och platta ut degen. Jag använde smör&rapsolja spray i formarna så det kan lättare tas ut efter gräddning. In i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut, kläck ägget i varje form. In i ugnen i ca 6 minuter. Ta ut och lägg osten,baconet och rödlöken. In i ugnen igen tills osten har smällt (ca 5 minuter)  Ta ut och låt svalna.

You Might Also Like

No Comments

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    %d bloggare gillar detta: