Kyckling med parmaskinka och balsamsås

3 sp p/p

  • 4 st  kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk olja
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk torkad oregano
  • 4 skivor parmaskinka
  • 2 dl matlagningsgrädde 4%
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 150 g sockerärter
  • 200 g cocktailtomater
  • ½ dl plockad färsk oregano
  • Lantgården Rotfruktsmix 450 g

Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn dom i oljan i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Stek upp grönsakerna så de blir krispiga och får en fin yta.Dela sockerärterna och cocktailtomaterna och servera till kycklingen. Toppa med oregano.

Vintips – Drack ett fantastiskt gott rödvin till som passade maten utmärkt. – Prohibition Cabernet Sauvignon Nr 2124. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top