Krämig pepparkyckling och krossad parmesanugnspotatis

Vilken helg vi har haft och helgen är inte slut ännu, Helsingborg levererar verkligen idag sol sol sol 🙂

Fått en del frågor på IG om receptet på middagen igår, så här kommer det.

  • 8st delade kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • salt
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk chilisås
  • 2msk rosépeppar
  • 3tsk grönpepparkorn
  • 12 körsbärstomater

Garnering

  • persilja
  • Grönpeppar
  • Rosépeppar
  • Chilliflakes

Krossad potatis

  • 900g potatis
  • 100g riven Parmesan
  • 5 msk Olivolja
  • Salt
  • 3 st vitlök

Sätt på ugnen 200grader. Skala och hacka löken. Ta fram ett stekjärn och ta i smör. Bryn kycklingen runt om. Tillsätt löken och rör om ett tag. Salta. Lägg kycklingen i en ugnsform.

Använd samma stekjärn. Häll i grädde, vatten, fond, crème fraiche och chilisås och koka upp. Rör i krossad rosépeppar och grönpeppar, och häll såsen över kycklingen. Dela tomaterna och lägg över i formen.

Tillaga i 200°, tills kycklingen är genomstekt, ca 20 minuter. Vid servering: Strö över persilja och lite extra krossad peppar.

Koka potatisen så den är nästan klar. Häll av vattnet.

Sätt på ugnen 200grader. Lägg potatisen på en plåt och tryck till dem med en gaffel så de går sönder lite. Ta fram en skål. Häll i olivoljan, krossade vitlöken och salt och rör om. Pensla sedan potatisen med detta och strö sedan parmesanen över. Tillaga i ugnen i 200° tills potatisen fått färg, ca 15 minuter.

Drack ett otroligt gott rödvin till maten. Piemonte
Barbera

Ni hittar vinet som vi dra till maten här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to top