Livets Goda Mat, Vin och Recept Öppna inlägg

Toast Parma med karljohansvamp och pecorino

Trettondags jul igår och ja även piglördag. Då gör vi oftast lite extra gott till familjen, som en förrätt till familjen.

Jag en toast med parma, svamp, silverlök. Ja jisses! Den är så god, så det får bli en sådan i morgon med 😉

Toast Parma med karljohansvamp och pecorino
1 st 7sp

  • 1 st rostbröd (räkna sp beroende på vilken du väljer
  • Några droppar olivolja och en liten liten klick smör (eller 1 tsk olja)
  • Krasse
  • Torkad carljohansvamp
  • 1/2 silverlök
  • 1 msk pecorino
  • Hellmans majonäs lätt 2 tsk
  • 2 skivor prosciutto
  1. Lägg den torkade karljohansvampen i blöt (enligt instruktionen på påsen) i ca 1 timme. Häll av vattnet och krama ur försiktigt vätskan . Stek sedan champinjonerna på järnet. Ta bort när det har fått lite värme.
  2. Ta fram brödet och ett ganska så stort dricksglas och lägg det ovanför brödet med hålet nedåt och forma det som en ring. Häll oljan (smöret) i pannan och lägg brödet i där och låt det få en fin rostad yta.
  3. Skiva upp silver löken i tunna ringar.
  4. Lägg brödet på en tallrik, bre på majonäs lägg sedan på svampen, löken, majonäs igen, proscuitto. Klipp över krasse och avsluta med pecorino

You Might Also Like

No Comments

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    %d bloggare gillar detta: